Vijesti

Raport saznaje: KCUS otkazao javni poziv kojim su posao dali Prointeru

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu otkazao je javnu nabavku kojom je posao dodijeljen sumnjivoj kompaniji koja se povezuje s porodicom Dodik – Prointer.

Raport je prvi objavio da je KCUS objavio tender za nabavku SAP licenci za svoje potrebe. Kroz vrlo sumnjive procedure kao faktički jedini ponuđač izabrana je kompanija Prointer.

Ova kompanija povezuje se s porodicom Milorada Dodika, tačnije njegovim sinom Igorom. Nedavno je ostalo bez saradnje s Microsoftom, i to navodno zbog sankcija koje su SAD uvele Miloradu Dodiku.

Očigledno nakon brojnih kritika i pritisaka, KCUS je odlučio prekinuti spornu nabavku, što dokazuje odluka koja je u posjedu Raporta.

Odluka KCUS-a

U obrazloženju se navodi da je razlog poništavanja to što je Prointer izgubio partnerski status kompanije Microsoft.

Odluka KCUS-a

“Budući da je predviđeno zaključivanje Okvirnog sporazuma na period od jedne godine i da je Microsoft trenutno najveća softverska kompanija, ponuđač Prointer neće biti u mogućnosti realizovati predmetnu nabavku, a što se nije moglo predvidjeti u vrijeme pokretanja konkretne javne nabavke i donošenja odluke o izboru ponuđača”, navodi se u obrazloženju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare