Odlaziš, odlaziš

Raspada se SBiH u Sarajevu, Efendić bljuje vatru. Propada mu pokušaj da sve isporuči SDA-u

Zastupnica u Skupštini KS Elza Gaković napustila je SBiH, a Efendić sad kad je ostao bez ikakvih šansi da svoje glasove isporuči SDA-u u Sarajevu
Stranka za BiH se ogradila od poteza dva zastupnika u TK

Raspad Stranke za BiH u Kantonu Sarajevo se nastavlja, a predsjednik Semir Efendić prosipa bijes na društvenim mrežema.

Naime, zastupnica u Skupštini KS Elza Gaković napustila je SBiH, a Efendić sad kad je ostao bez ikakvih šansi da svoje glasove isporuči SDA-u u Sarajevu bljuje vatru i iznosi prljavi veš.

"Hrani sirotu na svoju sramotu”, citara Efendić prvo narodnu poslovicu.

"Munir Gaković, muž od kantonalne zastupnice SBiH, Elze Gaković, tražio je od mene prvo da radi u općini u odsijeku za javne nabavke jer je išao na neke kurseve o javnim nabavkama iako je završio fakultet za sport, a nakon toga je tražio i da bude direktor/upravnik bazena Dobrinja. Dotični je inače zaposlenik JP Olimpijski bazen Otoka. Kada to što je tražio nije dobio, Elza Gaković napušta klub SBiH u Skupštini KS, jer je to isto ili nešto slično očito obećao neko drugi", navodi Efendić.

Onda se počeo izvinjavati građanima KS i članstvu Stranke za BiH što se takva osoba uopšte našla na listi i na poziciji koja je omogućila prolazak u Skupštinu KS.

"Kako ona, tako i Admela Hodžić koja je istupila prije dva mjeseca. Za njih je i broj od 2 hiljade ličnih glasova nedostižan i misaona imenica, a izborni prag za Skupštinu KS bio je oko 7 hiljada. Dakle odnijele su mandate koji nisu njihovi i s njima dalje trguju, na svoju sramotu. Matematički to predstavlja neki gubitak, ali politički i ljudski ne znači ništa i bez njih ćemo sigurno biti jači i bolji.

Uvjeren sam da je bolje što takve osobe više nisu s nama, jer s njima nema napretka nikome, ni stranci, ni narodu, ni državi", naveo je Efendić.

Inače, u toku je proces rekonstrukcije Vlade KS tako što će se Efendićeva stranka izbaciti iz vlasti.

Zbog toga se Efendić pokušao nametnuti kao partner SDA kako bi pokušao uz njihovu pomoć ostati na vlasti. No, s obzirom da mu se zastupnički klub raspada - to je skoro pa nemoguća misija.