Politika

Sebija Izetbegović konačno nekog pustila da uđe u KCUS. Pogledajte šta su kamere snimile, uznemirujuće je

Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović konačno je pustila medije da zavire u ovu zdravstvenu ustanovu.

Prof. Izetbegović je u “crvenu zonu” sa sobom povela kamermane sebi bliske Hayat televizije, preko koje se direktorica inače oglašava kad ima nešto važno kazati.

Kaže da KCUS više nema raspoloživih kreveta i da svi uposlenici riskiraju svoje živote.

“KCUS je pred koloapsom, mi smo cijelu noć raspoređivali pacijente. To se nastavilo i danas. Mi smo prešli limit onoga što možemo da podnesemo. U svakom slučaju.

A kiseonik se troši u ogromnim količinama. U međuvremenu stiže i obavještenje da će biti problema u snabdijevanju. Opravdan je strah hoće li ga sutra biti dovoljno. Ukoliko se broj novozaraženih i onih koji trebaju bolničko liječenje ne bude smanjivao, a sasvim je izvjesno da neće, krizu neće moći iznijeti sami”, kazala je prof. Izetbegović.

Pozvala je Vladu KS da što prije otvore izolatorij.

“Kantonalna valda će morati smisliti nešto da oforme na brzinu izolatorij koji će biti ventil za ovakvu situaciju jer mi nećemo moći dalje ovo izdržati, naši kapaciteti su prepunjeni. S obzirom na činjenicu da ćemo morati pomagati i suosnivačkim kantonima, oni imaju 20% koje ćemo njima ustupiti za njihove teške bolesnike. Vidjeli smo jučer na uzorku da raste broj zaraženih u Goraždu i u USK, možemo znači uskoro očekivati priliv bolesnika iz drugih kantona”, nala je Izetbegović.

Pogledajte snimke iz KCUS-a.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare