Vijesti

Sebijina desna ruka ulazi u Odbor za dodjelu Šestoaprilske nagrade. Plan je nominirati KCUS!?

Za sutra je zakazana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva. Na dnevnom redu je nekoliko važnih tačaka, kao što je Nacrt budžeta Grada za iduću godinu, te informacije o poslovanju javnih preduzeća kojima upravlja Grad Sarajevo.

Međutim, jedna od zanimljivijih tačaka je prva – Prijedlog Odluke o imenovanju Odbora za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ u 2021. godini.

Ovaj odbor u sačinjava prijedlog kandidata za najugledniju, najprestižniju i najpoznatiju nagradu koju daje Grad Sarajevo najzaslužnijima u različitim oblastima – Šestoaprilsku nagradu.

Prijedlog je da se u Odbor imenuju prof. dr. Enra Suljić, prof. dr. Džemal Najetović, Adis Arapović, Igor Baroš, prof. dr. Samir Arnautović i prof. dr. Mehmed Kulić.

Prijedlog koji će se sutra naći na sjednici Gadskog vijeća

Upravo je prvo ime sa spiska zanimljivo.

dr. Enra Suljić desna je ruka direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

Kako je Suljić dospjela u na spisak?

Sebija Izetbegović je i zamjenica šefa Kadrovske komisije SDA Sarajevo. Predsjedavajući Komisije za izbor i imenovanje Gradskog vijeća je Velija Katica (SDA), koji je i ove godine nosilac liste za Općinsko vijeće Centar.

Jasno je da je SDA predložila dr. Suljić, a da je Katica izvršio tu naredbu.

Šta je plan?

Prema nezvaničnim informacijama Raporta, dr. Suljić je s razlogom postavljena u Odbor za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“.

Plan je, naime, da dr. Suljić Odboru, a potom i Gradskom vijeću predloži Klinički centar na čelu sa direktoricom Izetbegović.

Kao razlog će se, kako nam je rečeno, navesti da je KCUS u teško vrijeme pandemije koronavirusa odradio “herojski” posao i bio na prvoj liniji borbe protiv nevidljivog neprijatelja.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare