Film

Tarantino uskoro počinje snimati posljednji film: Otkrio od kojih scena mu je muka

Tarantino

Slavni reditelj Quentin Tarantino u nedavnom je intervjuu za španske novine Diari Ara otkrio zašto se u njegovim filmovima ne pojavljuju scene seksa, a iza njegove odluke krije se jednostavan razlog.

"Seks nije dio moje vizije kinematografije. A istina je ta da je u stvarnom životu muka snimati scene seksa jer su svi jako napeti. Ako je već prije bilo pomalo problematično to učiniti, sada je još više", izjavio je, objasnivši kako bi bio spreman uključiti scenu seksa samo u slučaju da je važna za priču.

"Da je ikada postojala scena seksa koja je bila bitna za priču, ja bih to učinio, ali do sada to nije bilo potrebno", dodao je.

Unatoč tome što ne uključuje scene seksa u filmove, Tarantino je poznat po fetišu prema stopalima te je u svojim filmovima često prikazivao glumice bez čarapa u krupnom kadru.

Na optužbe o podofiliji, odnosno fetišu na stopala, redatelj se branio objasnivši za magazin GQ kako se stopala pojavljuju u brojnim filmovima kvalitetnih reditelja.

"Prije mene, ovaj je fetiš definirao Luis Buñuel, još jedan filmski reditelj. I Hitchcocka su optužili za isto, kao i Sofiju Coppolu", izjavio je.

Kultni reditelj najesen počinje snimati svoj deseti film, koji bi trebao biti posljednji u njegovoj karijeri. Prema nagađanjima fanova, Tarantino je inspiraciju za nadolazeću dramu The Movie Critic pronašao u legendarnoj kritičarki Pauline Kael koja je pisala za The New Yorker, a bila je poznata po tome što se redovito svađala s filmašima.