Politika

Tribina o koronavirusu u Sarajevu ipak otkazana

Kako je Raport danas objavio, Općina Novi Grad poslala je sulud poziv na tribinu povodom prezentacije o mjerama za sprečavanje širenja koronavirusa, dok se u cijelom svijetu otkazuju masovna okupljanja.

Međutim, očigledno je došlo do predomišljanja jer se oglasio se šef Klinike za infektivne bolesti KCUS-a doc.dr. Rusmir Baljić koji je poručio da je predavanje otkazano.

On je na svom Facebook profilu napisao da njegov kolega direktor Javne ustanove Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo Adem Zalihić i on neće biti u mogućnosti da održe planiranu tribinu u Općini Novi Grad.

Kao razlog je naveo novonastalu situacije od sinoć i danas, kao i aktivnosti oko daljnjih priprema za zbrinjavanje pacijenata sa sumnjom na koronavirusnu infekciju, koje uključuju sutrašnje sastanke Kriznog štaba sa nadležnima u Kantonu Sarajevo i FBIH,

“Tribine su bile zamišljene da se održe u svim općinama u Kantonu Sarajevo, ali ovo je još jedan pokazatelj kako se u ovoj situaciji ništa ne može planirati čak ni dva dana unaprijed”, napisao je te dodao da će se pronaći adekvatni načini da se stanovništvu prezentiraju svi relevantni podaci u vezi sa epidemijom koronavirusa.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare