Velika očekivanja

Zajednički štand: 11 kompanija iz BiH na sajmu namještaja u Njemačkoj

Sajam MOW, koji se ove godine održava 17. do 23. septembra, dobra prilika za sve one koji imaju izvozne ambicije i spremnost da se dokažu na zahtjevnom svjetskom tržištu

Članice Drvnog klastera BiH “Namještaj i drvo” predstavile su svoje proizvode na Sajmu namještaja i enterijera MOW 2023 u izložbenom centru Bad Salzuflen, Njemačka.

Proizvođači namještaja iz BiH, kako je rekao predsjednik Drvnog klastera “Namještaj i drvo” Dinko Mujkić uvjereni su da je Sajam MOW, koji se ove godine održava 17. do 23. septembra, dobra prilika za sve one koji imaju izvozne ambicije i spremnost da se dokažu na zahtjevnom svjetskom tržištu.

Na zajedničkom štandu Udruženja Drvni klaster “Namještaj i drvo” izlažu kompanije: „Standard“ Prnjavor, „Drvoprodex“ Banja Luka, „Pašinac“ Teslić, „Malak Janj“ Donji Vakuf, „Tisakomerc“ Žepče, "Prlić“ Žepče, “Eni - Em” Doboj Jug, “Arny Art in Wood” Šije, “3D Vision” Tešanj i „Design Zone“ Drvnog klastera „Namještaj i drvo“.

"Većina od tih firmi dosad nije ovdje izlagala i očekivanja su velika, od upoznavanja novih kupaca i kontakata sa njima do praćenja najnovijih trendova u dizajnu. Mi smo izložili veoma interesantan, dizajnirani namještaj uglavnom izrađen od masiva drveta hrasta i oraha, a zastupljeni su i proizvodi od masiva u kombinaciji sa epoxy smolom, kao i podovi izrađeni od hrasta i drugih vrsta drveta", dodao je Mujkić.

Sajam namještaja MOW 2023 organiziran je na 85.000 m2 izložbenog prostora, a učestvuje oko 500 izlagača iz više od 40 zemalja, među kojima su renomirane međunarodne kompanije, dizajneri i stručnjaci.

Posjetioci dolaze iz više od 66 zemalja, od kojih je najveći broj iz Njemačke, zatim iz Nizozemske, Belgije, Francuske, Italije, Švicarske, Austrije i Poljske (više od 40 posto međunarodnih gostiju).

MOW predstavlja najprodavanije proizvode za sve stambene prostore: namještaj za dnevne sobe, tapacirani namještaj, trpezarije, stolove i stolice, male i pojedinačne komade namještaja, namještaj za djecu i mlade, namještaj od punog drveta, kupaonički namještaj, kancelarijski namještaj, kućne dodatke, kuhinje i specijalne asortimane.