promjena okruženja

Znate li da strasti puno bolje pršte u hotelskoj sobi nego kod kuće? Evo i zašto

U istraživanju provedenom lani u SAD polovina ispitanika kazala je da im je bolji seks u hotelskoj sobi, nego u bračnom krevetu. Seksualna psihoterapeutkinja Marissa Nelson ima objašnjenje za to i vidjet ćete - ima smisla, piše Huffpost.

Prije svega, hotelska soba bračnim je parovima asocijacija na medeni mjesec. Drugo, izlazak iz poznatog okruženja spavaće sobe u nepoznato vrlo je uzbudlji moment, što je i naučno dokazano. U novom okruženju mozak pojačano proizvodi dopamin, hormon sreće i zadovoljstva koji igra veliku ulogu u seksu, odnosno povećava užitak i uzbuđenje.

Nadalje, hotelske su sobe parovima asocijacija na odmor i bijeg od svakodnevice pretrpane obavezama i stresom, posebno ako imaju djecu. Koliko god se trudili to spriječiti u bračni krevet nerijetko zalutaju i klinci i kućni ljubimci te on prestaje biti asocijacija na seks. Ekskluzivnost hotelske sobe omogućuje parovima da se usredotoče samo na seks i potpuno posvete jedno drugome.

Stoga, ako vam se brak pretvorio u rutinu, a seks ostaje samo na riječima i u sjećanju, Nelson savjetuje da iznajmite hotelsku sobu. Dodaje, ne morate putovati negdje daleko. Ako živite u malo gradu, otiđite u susjedni, a ako ste u velegradu ne morate ga ni napuštati. Važno je samo da se vas dvoje zaključate na nekoliko sati ili dan - dva i posvetite jedno drugome.