Sport

Atalantin trener unio pometnju: Vodio ekipu sa simptomima koronavirusa, u Valenciji frapirani

Atalantin trener Gian Piero Gasperini tvrdi da je dan uoči uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka između Valencije i Atalante (3:4) 10. marta osjetio simptome koronavirusa.

Unatoč simptomima, putovao je na Mestallu te vodio meč, a ta informacija razljutila je čelnike španskog kluba.

"Valencia želi javno izraziti iznenađenje komentarima Atalantinog trenera Gian Piera Gasperinija koji su se pojavili u talijanskom tisku ove nedjelje navodeći da je i dan ranije, i na dan odigrane utakmice 10. marta na Mestalli, bio svjestan simptoma koronavirusa, bez poduzimanja preventivnih mjera", stoji u početku Valencijinog priopćenja.

"Taj potez, ako je uistinu bio takav, mnoge ljude je doveo u opasnost tijekom putovanja u Valenciju. Treba imati na umu da se ova utakmica održavala iza zatvorenih vrata, uslijed strogih mjera opreza, po nalogu španjolskog zdravstva, kako bi se spriječio rizik od zaraze koronavirusom i to upravo zbog dolaska osoba iz područja koje su već javno bile označene kao rizične."

Podsjetimo, talijanski je klub pobijedio 4:1 u prvoj utakmici osmini finala (19. februara) te u revanšu sa 4:3 i tako potvrdio povijesni plasman kluba iz Bergama u četvrtfinale nakon čega je nogometna sezona otišla na pauzu.