Politika

Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo

Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo zakazana je za danas u 10 sati. Sjednica će biti održana online, a poslanici će dnevni red utvrditi na samoj sjednici.

Ranije je iz Službe za protokol i press KS saopšteno da bi na ovoj sjednici, na prijedlog Vlade, trebalo da se raspravlja o Prijedlogu Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2021. godinu i Odluci o izvršavanju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2021. godinu, te o Prijedlogu Zakona o dopuni Zakona o turizmu.

Kantonalni premijer Edin Forto je na sjednici Kolegija Skupštine KS kazao kako je potrebno da finansijski plan zdravstvenog osiguranja zastupnici Skupštine usvoje do 31. marta 2021. godine, kada ističe Odluka o privremenom finansiranju.

Prijedlog Zakona o dopuni Zakona o turizmu, rekao je on, reakcija je Vlade KS na ekonomske posljedice koje su uslijedile po izbijanju pandemije koronavirusa.

Ova dopuna Zakona podrazumijeva umanjenje iznosa plaćanja članarine Turističkoj zajednici za 50 posto, odnosno sa dosadašnjih 0,05 posto na 0,025 posto.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare