Mirisi jeseni

Najbolja štrudla s jabukama i tajnim sastojkom koji čini razliku

Jabuke su čest sastojak jesenjih kolača, a štrudli od jabuka rijetki mogu odoljeti. Ova brza i jednostavna, štrudla s jabukom i grizom pravi je hit na stolu.

Sastojci

  • 1 pakiranje kora za štrudlu
  • 3 jaja
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša griza
  • 2 jogurta
  • 1 kiselo vrhnje
  • 2 vanilin šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 750 g jabuka (ili drugog voća po želji)
  • sok jednog limuna
  • 3 lašičice cimeta
  • šećer u prahu

Postupak

Prvo pripremite željeno voće. Ako imate smrznuto voće, izvadi ga na vrijeme da se odmrzne i ocijedi od sokova. Po želji zasladite. Ako volite puno voća, njegovu količinu možete i povećati.

Jabuke naribajte, pokapajte limunovim sokom limuna i/ili pospite cimetom.

Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto umutite. Zatim dodaj sve ostale sastojke i izmiješajte.

Raširite kore i podijelite ih u 3 grupe po 3 lista. Koliko grupa imate, toliko ćete imati štruca.

Raširite jednu koru, namažite smjesom. Preko stavite drugu koru i namažite smjesom. Zatim stavite treću koru, namažite smjesom i rasporedite voće po želji.

Smotajte štrucu i premjestite je u pleh za pečenje. Isti postupak ponovite s ostalim štrucama dok ne potrošiš kore.

Na kraju ostatkom smjese premažite kore i popuni prostor između kora.

Pecite otprilike 20 minuta na 180° C ili dok ne lijepo porumeni. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.