smanjena vidljivost

Obustavljen saobraćaj na putu M-17 Žepče-Golubinje zbog većeg odrona

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, te preko planinskih prevoja vidljivost je smanjena zbog magle

Zbog većeg odrona jutros od tri sata obustavljen je saobraćaj kod mjesta Ograjina na magistralnom putu M-17 Žepče-Golubinja.

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, te preko planinskih prevoja vidljivost je smanjena zbog magle. Na tim dionicama i kolovoz je vlažan.

Upozorava se i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuje opreznija vožnja.

Na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka. Na ovom lokalitetu saobraća se naizmjenično (postavljeni semafori). Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci (u oba smjera).

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca). Zbog toga se svakog dana (osim nedjelje) od 07 do 16.30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka. Brzina je ograničena na 20 km/h.

Na području planinskog prevoja Komar (M-5 Travnik-Donji Vakuf) danas od 15 do 22 sata moguće su kraće obustave u trajanju od 3 do 5 minuta zbog snimanja TV serije.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, saopćeno je iz iC BiHAMK-a.